čtvrtek 14. října 2010

Zahájení projektu Fénix

Cestování se velmi brzy změní! Na naší planetě je sice nespočet kouzelných i neprobádaných míst, které můžeme navštívit a posléze o nich vyprávět, ale tato změna s nimi nebude mít mnoho společného. Jakmile se čas nachýlí, nastane nová éra cestování, cestovatelů i cestopisných přednášek. Éra, která bude daleko přesahovat hranice našich současných cestovatelských snů.

Za relativně krátký čas začnou lidé navštěvovat blízké okolí Země, a to nejen v tak minimalistických měřítkách, ve kterých v současnosti probíhají komerční lety do vesmíru. Věřím, že ještě v tomto století se budeme moci podívat na Měsíc tak lehce, jako si v současnosti můžeme koupit letenky do kterékoliv destinace na planetě Zemi.

Změny s tím spojené se budou týkat nejen dopravních prostředků, schopných nás na taková místa dopravit, ale také běžných formalit - od zajištění cestovního pojištění pokrývajícího i zóny mimo naši planetu, až po výběr opalovacího krému chránícího před ostrými slunečními paprsky vně naší atmosféry. Vše, co si v současnosti spojujeme s cestováním, bude doplněno o vesmírný rozměr.

Změní se také cestopisné přednášky. Cestovatelé se budou předbíhat ve vytvoření programů, které by divákům předaly senzační zážitky z dosud, alespoň cestovateli, neprobádaných míst blízkého vesmíru. Všem se najednou naskytne příležitost objevovat, na Zemi dávno ztracené, nové horizonty. A všichni o nich také budou chtít psát a vyprávět. A tak budou mít cestovatelé i diváci po mnoha desetiletích opět příležitost zažívat pocity, které naposledy okusili v časech Emila Holuba.

Světakraj u toho nechce chybět a udělá vše pro to, aby vám z těchto míst mohl poskytnout zprávu jako první a ještě v době, kdy to bude krásná neznámá.

Do té doby ale nebudeme jen tak čekat!

Inspirován úspěchy lidí, kteří se o totéž již pokusili, rozhodl jsem se vyslat sondu na práh vesmíru, aby zachytila video naší modré planety a tmy, která ji obklopuje. A nechci se o to pokusit sám, rád bych pozval vás, fanoušky Světakraje, abyste mi s tím pomohli. Pokud se vám to zdá dostatečně zajímavé na to, abyste nad tím uvažovali, poznejte blíž Projekt Fénix.

PS: Není to poetické? Světakraj posílá kameru na skutečný kraj světa!



Žádné komentáře: