úterý 7. února 2012

Filmový festival Expediční kamera v Žamberku

Srdečně vás zvu na festival Expediční kamera, filmový festival o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech, který pořádá naše občanské sdružení No:mad.

Ne všichni hrdinové expedičních filmů přežijí
Ne všichni Afričané přestali s kanibalismem.
Ne každý pád skončí dobře.
Ne všechny vlny lze překonat.
Expediční kamera je o skutečném životě!

Nejlepší cestovatelské, horolezecké, vodácké, cyklistické a další dobrodružné filmy uplynulé sezóny uvidíte v sobotu 10. března od 14:00 v Divišově divadle v Žamberku. Vítězné filmy z mezinárodních filmových festivalů doplňují snímky českých sportovců a dobrodruhů a cestopisná přednáška filmového rázu o našich krajanech z rumunského Banátu. Ve foyer se můžete těšit na výstavu fotografií s cestovatelskou tématikou, jejíž součástí budou také fotografie ze soutěže sdružení No:mad o nejlepší expediční fotografii. Podrobný program festivalu a pravidla fotografické soutěže najdete na těchto stránkách.



Součástí filmového festivalu bude také přednáška Banát: naši krajané a jejich krajina, která bude probíhat od 16:30.

Přednáška seznamuje s životem a tradicemi našich krajanů v Rumunsku, kteří zde žijí již od první poloviny 19. století a stále si zachovávají svůj jazyk, své zvyky a tradiční způsob života a to navzdory většinové rumunské populaci, která je obklopuje. Několik hodin filmového materiálu zpracováno do krátkých filmových snímků obsahujících mimo jiné také více než patnáct rozhovorů s místními lidmi, kteří vypravují o radostech a strastech svého života, krásách místní krajiny a obyčejích a zvycích u nás dávno zapomenutých.







Žádné komentáře: